7. listopadu 2011

Smetanová polévka z divokého selete

800 g kýty z divokého selete; jedna mrkev; jeden kořen petržele; 2 polévkové lžíce sádla; 2 cibule; polévková lžíce mleté červené papriky; 800 g brambor; sůl; pepř; estragon; bobkový list; muškátový oříšek; 4 dl zakysané smetany; šťáva z jedné půlky citronu

Předem naloženou kýtu z divokého selete nakrájíme na kostičky a připravíme obvyklým způsobem guláš, který bohatě okořeníme muškátovým oříškem, pepřem, bobkovým listem a estragonem. Až bude maso poloměkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a kořen petržele, a vše uvaříme doměkka. Zalijeme vodou, necháme projít bodem varu a pak přihodíme na kostičky nakrájené brambory, které také uvaříme doměkka. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, krátce povaříme a zakapeme citronovou šťávou. Pozor, název tohoto pokrmu by nás mohl zmást! Je to sice polévka, ale hodně sytá polévka. Doporučujeme podávat před lehkým hlavním chodem.

Žádné komentáře:

Okomentovat