8. listopadu 2011

Garnát na česneku

24 ks ocasních částí z garnátů; 4 cl balzámového octa; 4 cl sójové omáčky; 8 celých česneků; 6 cl brandy; 1 dl suchého bílého vína; 10 dkg červené kalifornské papriky; 10 dkg salátu ruccola; 10 dkg špaget; 6 cl olivového oleje; 6 dkg másla

Konečky salátu ruccola oštípeme a přidáme vařené špagety z celozrnné mouky. Potom do salátu nakrájíme na nudličky červenou kalifornskou papriku a dáme stranou, protože do podávání jej nebudeme potřebovat. 24 ocasních partií z garnátů očistíme a mírně osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Česneky rozebereme na stroužky, které nakrájíme na tenké plátky, přidáme je k račímu masu a společně restujeme. Když už jsme s restováním zpola hotovi, což nám prozradí barva, zalijeme jídlo 6 cl brandy a flambujeme. Jakmile oheň uhasne, přilijeme ještě 1 dl bílého vína, ochutíme sójovou omáčkou a balzámovým octem, načež vše důkladně podusíme a nakonec zahustíme 6 dkg másla. Okořeníme mletým pepřem, a bude-li třeba, ještě trochu osolíme. Toto jídlo se podává tím způsobem, že salát naložíme doprostřed talíře, kolem něho upravíme garnáty a vše hojně zalijeme omáčkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat