7. listopadu 2011

Ruský boršč dle baryšne

10 dkg červené řepy; 10 dkg hlávkového zelí; 5 dkg mrkve; 2 dkg celeru; 20 dkg hovězí hrudi; sůl; pepř; 4 dl zakysané smetany; 0,5 dl oleje; 5 dkg cibule; celý česnek; 1 dl rajčatové šťávy; 3 svazky kopru; 3 cl octa; 5 dkg brambor; 3 dl čiré polévky nebo masového vývaru; tmavý žitný chléb



Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nasekáme nadrobno a zesklovatíme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na cibulce. Opepříme a přidáme česnek. Na nudličky nakrájenou mrkev a celer osmahneme na rozpáleném oleji a přihodíme k masu, které mezitím změklo. Podlijeme čirou polévkou nebo masovým vývarem tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou, pak osmahneme také červenou řepu a přidáme ji do polévky. Poté vhodíme do polévky hlávkové zelí nakrájené na nudličky, brambory, rajčata, najemno nasekaný kopr a nakonec přilijeme ocet. Vaříme na mírném plameni tak dlouho, dokud zelenina a maso nezměkne. Podáváme s tmavým žitným chlebem a zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat