7. listopadu 2011

Smetanová mrkvová polévka

50 dkg mrkve; 4 dkg másla; cibule; 2 brambory; sůl; bílý pepř; olej; svazek čerstvého koriandru; svazek petrželové natě; litr masového vývaru; 1,5 dl smetany; citron

Rozehřejeme máslo a přilijeme na něj také malé množství oleje. Cibuli nakrájíme na plátky a začneme ji na tomto základě dusit. Rozkrájíme brambory a přihodíme je na cibuli. Potom vhodíme na tenké plátky nakrájenou mrkev, směs osolíme a opepříme. Ochutíme čerstvým koriandrem a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Podlijeme masovým vývarem a vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu rozmixujeme. Polévku vrátíme na plotnu, přimícháme smetanu a povaříme. Pikantní chuť dodáme polévce přidáním několika kapek citronové šťávy. Polévku ještě jednou přivedeme k varu. Podáváme ji teplou. Zdobíme petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat