10. listopadu 2011

Cuketové suflé

35 dkg cuket; 1 - 1,5 dl mléka; 3 dkg másla; 3 dkg mouky; jarní cibulka; 8 dkg nastrouhaného sýra parmezánu; 4 vejce; strouhanka

Cuketu nakrájíme na větší kousky a dáme na několik minut vařit do osolené vody. Scedíme a vložíme do vyšší misky, přilijeme mléko a vše rozmixujeme. Ve druhé nádobě připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Přilijeme cuketové pyré, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a nastrouhaný parmezán. Oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Vaječné žloutky vmícháme do směsi a z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. Cuketovou směs zjemníme sněhem. Hotovou směs nalijeme do máslem vymazaných a strouhankou vysypaných formiček a na 40 minut vložíme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 °C. 

Žádné komentáře:

Okomentovat