9. listopadu 2011

Těstovinový salát pesto s houbami

25 dkg větších těstovin tvaru mušlí; 25 dkg hříbků; cibule; 2 rajčata; 15 dkg malých mozzarell používaných k přípravě pizzy; strouhaný parmezán; 5 dkg piniových semínek; svazeček bazalky;3 stroužky česneku; svazeček petržele; olivový olej; balzámový ocet; vinný ocet z bílého vína;sůl; pepř

Těstoviny tvaru větších mušlí uvaříme ve vodě s trochou olivového oleje do poloměkka, aby se daly kousat, v žádném případě nerozvařujeme. Scedíme, necháme okapat a dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno a začneme ji restovat na olivovém oleji. Potom k cibulce přidáme hříbky nakrájené na tenké plátky, osolíme, opepříme a pořádně podusíme. Pesto si vyrobíme tak, že svazeček čerstvé bazalky rozmixujeme s piniovými semínky, česnekem, troškou soli a 1 dl extra panenského olivového oleje. Pokud nebude rozmixovaná hmota dostatečně podobná krému, můžeme do ní ještě přidat olivový olej. Rajčata rozkrájíme na dílky a vyřízneme z nich jádřince. Dužinu rajčatových dílků a podobně veliké kousky mozzarelly vložíme do mísy. K tomu přidáme uvařené těstoviny, hříbky a pesto a všechno důkladně smícháme. Zalijeme troškou olivového oleje, nevelkým množstvím vinného octa a několika kapkami balzámového octa. Před podáváním necháme půl hodiny odstát. 

Žádné komentáře:

Okomentovat