11. listopadu 2011

Masové kuličky v rajské omáčce

300 g mletého masa,  vejce, trochu strouhanky, mletý pepř, sůl
rajská omáčka : 500 g rajčat, 1 PL oleje, cibule, 2 PL hladké mouky, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, kousek bobkového listu, ocet nebo citrónová šťáva, cukr, sůl.

Mleté maso opepříme, osolíme a smícháme s vejcem. Pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Tvoříme kuličky, které zprudka opečeme na rozehřátém tuku. Mezitím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozmícháme, přidáme pokrájená rajčaty, koření a povaříme. Nakonec přecedíme, přidáme masové kuličky a společně prohřejeme. Omáčku dochutíme octem nebo citrónovou šťávou, cukrem a solí. Nemáme-li rajčata, chutnou omáčku připravíme z 5 lžic rajčatového protlaku.

Žádné komentáře:

Okomentovat