9. listopadu 2011

Sumec na paprice s brynzovými haluškami

40 dkg sumčího masa; 2 celé cibule; 1 db dužinaté papriky na plnění; 20 dkg mouky; 2 vajíčka; 20 dkg brynzy; 1 dl zakysané smetany; 2 polévkové lžíce mleté červené papriky; 5 dkg slaniny; sůl; pepř; svazeček petržele

Výrobu halušek zahájíme tím, že si ze slaniny nakrájené na kostičky vyškvaříme tuk. Rozbijeme vajíčka a přidáme k nim tolik mouky, kolik do sebe dokážou vstřebat. Promícháme, prohněteme, a bude-li třeba, rozředíme těsto několika kapkami vody. Potom do něho přidáme najemno nakrájenou petrželku, načež těsto rozškubeme na halušky, které uvaříme ve vodě. Až nám halušky změknou, scedíme je a promícháme s tukem vyškvařeným ze slaniny. Nakonec do nich zamícháme brynzu a dáme stranou, protože je budeme potřebovat až v okamžiku podávání. Na oleji si mírně orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, načež k ní přidáme nadrobno nakrájenou papriku. Obojí ještě chvíli podusíme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme malým množstvím vody. Potom k zelenině přidáme rybí maso a 15-20 minut vaříme. Okořeníme solí a pepřem, přisypeme čerstvě nasekanou petrželku a nakonec ještě jídlo obohatíme smetanou. Halušky umístíme na talíř do tvaru věnce, do jehož středu naběračkou naložíme porci sumce na paprice. Nakonec talíř ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat