9. listopadu 2011

Taštičky plněné garnelami

40 dkg ráčků garnela; balení listového těsta; 3 dl smetany; vejce; pórek; 2 lusky zelené papriky;česnek; 10 dkg másla; 25 dkg tvrdého sýra; citron;  svazek kopru; 2 polévkové lžíce škrobové moučky; sůl; pepř

Ráčky osmahneme na malém množství oleje a přihodíme na kousky nakrájené paprikové lusky a pórek. Osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným česnekem a několika kapkami citrónové šťávy. Několik minut podusíme a stáhneme z plotny. Až směs mírně vychladne, přendáme ji do mísy, přistrouháme tvrdý sýr a přisypeme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Máslové těsto vyválíme na vále posypaném moukou a rozřízneme na čtverce. Doprostřed čtverců položíme kopeček směsi z ráčků a vytvarujeme taštičky. Taštičky položíme na olejem vymazaný plech, důkladně potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Připravíme omáčku: kopr nasekáme nadrobno a vhodíme na rozpěněné máslo. Podlijeme smetanou a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Ochutíme solí a pepřem. Taštičky plněné garnelami podáváme s koprovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat