9. listopadu 2011

Moulles mariniere

2 kg černých mušlí; 10 dkg másla; celá cibule; 2 stroužky česneku; celý anglický celer; 4 dl bílého vína; 2 dl smetany; sůl; pepř; svazeček tymiánu; 2-3 bobkové listy

Najemno nasekanou cibulku začneme restovat na zpěněném másle. Jakmile cibule pustí trochu šťávy, přidáme k ní nadrobno nakrájený česnek a anglický celer pokrájený na menší kousky. Zalijeme bílým vínem, osolíme a ochutíme pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Potom přidáme černé mušle, přikryjeme pokličkou a 4 - 5 minut vaříme. Po uplynutí této doby mušle vyjmeme z pánve, zbylou omáčku povaříme a přilijeme k ní smetanu. Pak ji ještě jednou uvedeme do varu a můžeme začít podávat. Omáčku naléváme na mušle a nakonec talíř ozdobíme třešňovými rajčátky a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat