9. listopadu 2011

Těstovinový salát se zeleninou

30 dkg těstovin (mušliček); 4 rajčata; půl salátové okurky; 30 ks oliv; 0,5 dl olivového oleje; svazeček pažitky; svazeček bazalky; 2 - 3 stroužky česneku; vinný ocet; sůl; pepř; petrželka na zdobení

Těstoviny uvaříme v mírně slané vodě s několika kapkami oleje, potom je necháme okapat a vychladnout. Rajská jablíčka a salátovou okurku nakrájíme na malé kostičky, načež k nim přimícháme jemně nasekanou pažitku a bazalku. Osolíme, opepříme a přidáme i utřený česnek. Ochutíme vinným octem a zalijeme notnou dávkou olivového oleje. Salát potom důkladně promícháme s vychladlými těstovinami. Před podáváním pro ozdobu posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat