18. října 2016

Prachatické maso se žampiony

500 g předního hovězího masa, 250 g vepřových jater, 120 g rostlinného tuku, 75 g cibule, 5 dl vody, 50 g hladké mouky, 125 g žampionů, pepř, sůl, 200 g smetany, 10 g kopru.
Maso a játra nakrájíme na kostky. Na třetině tuku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli,vložíme maso, orestujeme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme. Po chvíli přidáme játra a dusíme dopoloměkka. Z části tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k masu, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Na zbylém tuku orestujeme nakrájené žampiony, přidáme k masu, zalijeme smetanou, dochutíme, povaříme, přidáme nasekaný kopr a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat