750 g vepřové kýty, mletou papriky, sůl, 150 g žampionů, 100 g slaniny, 120 g cibule, 50 g rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 30 g hladké mouky.
Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a opaprikujeme. Na plátek navršíme nakrájené žampiony, část nakrájené cibule a část na nudličky nakrájené slaniny, zatočíme a upevníme párátky. Na pekáčku na tuku a rozpuštěné slanině zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme točence a po všech stranách orestujeme, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na maso a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat