2. října 2010

Zelenina s šunkou a žampiony

salátová okurka (asi 400 g), 125 čerstvých žampiónů, 200 g nakládané kukuřice, 2 cibule, feferonka, 2 papriky, 100 g šunky, 3 lžíce kečupu, pepř, tymián, sůl
Salátovou okurku,žampióny a papriky dobře omyjeme.Okurku oloupeme a nakrájíme na hrubá kolečka. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Nemáme-li čerstvé, můžeme použít i nakládané. Papriky pokrájíme na silnější proužky, které ještě přepůlíme. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Šunku pokrájíme na větší čtverečky. Všechny připravené složky dáme do misky, přidáme nakládanou kukuřici bez nálevu a vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem, tymiánem a pokrájenou feferonkou. Nechceme-li, aby jídlo bylo ostré,feferonku ponecháme vcelku. Podle chuti osolíme. Nakonec přidáme kečup a opět dobře promícháme. Vaříme v mikrovlné troubě 15 min. přikryté.

Žádné komentáře:

Okomentovat