28. září 2010

Ďábelský kuřecí špíz

5 kuřecích stehen, 1 šálku olivového oleje, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, lžička nadrcených sušených chilli papriček, sůl, pepř, šťáva z citronu, citron rozdělený na dílky
Kuřecí stehna stáhneme, vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky velké asi 4 x 4 cm. Připravíme si marinádu z olivového oleje, citronové šťávy a nadrcených chilli papriček. Vložíme do ní kostičky masa, důkladně promícháme a necháme odležet, nejlépe přes noc. Potom osolíme, opepříme a napichujeme na grilovací jehly střídavě s dílky citronu (i s kůrou) a grilujeme asi 8 minut. Pokud nemáme otočný gril, pravidelně obracíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat