vepřová pečeně bez kostí 130 g, sůl, olej, vývar B, máslo, šunka, broskve kompotované, sýr tvrdý
Z opláchnuté, vykoštěné, vepřové pečeně-střední časti ukrojíme řez-plátek o potřebné hmotnosti, mírně jej naklepeme, osolíme a potřeme olejem.Nechame krátce odležet. Připravené plátky pečeme na grilu nebo na panvičce. Opečené potřeme máslem.Výpek zastříkáme vývarem a dobře provaříme.Do vhodné zapékací misky, vymazané máslem, vložíme opečené plátky masa,na ktere položíme plátek šunky,půlku kompotované broskve a překryjeme plátkem tvrdého sýra. Zapečeme v troubě. Zapečené plátky vyjmeme,obě štávy smicháme, převaříme a při podávání porce štávou podleváme. Přílohy:různě upravené brambory, jemnější druh zeleninových salátu.
Žádné komentáře:
Okomentovat