V zeleninovém vývaru vaříme růžičkovou kapustu cca 15 minut. připravíme si oloupané, omyté a rozpůlené brambory a v solené vodě je vaříme 15 minut. Uzenou kotletu omyjeme a osušíme. Připravíme si cibulku, kterou oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvičce rozehřejeme olej. Kolečka cibule a maso na měm za stálého obracení 5 minut opékáme, pak opepříme a vyndáme z pánve. Uvařené brambory slijeme a ve výpečku je do zlatova opečeme. Knim přidáme růžičkovou kapustu i s vývarem a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Navrch dáme uzenou kotletu a cibulové kroužky. Podáváme s bílým jogurtem a posypané sekanou pažitkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. září 2010
Uzená kotleta s jogurtem a pažitkou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat