27. září 2010

Uzená kotleta s jogurtem a pažitkou

150 g uzené kotlety, 200 g brambor, 200 g růžičkové kapusty, 200 ml zeleninového vývaru, 2 cibule, lžíci oleje, 2 lžíce bílého jogurtu, lžíci sekané pažitky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek
V zeleninovém vývaru vaříme růžičkovou kapustu cca 15 minut. připravíme si oloupané, omyté a rozpůlené brambory a v solené vodě je vaříme 15 minut. Uzenou kotletu omyjeme a osušíme. Připravíme si cibulku, kterou oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvičce rozehřejeme olej. Kolečka cibule a maso na měm za stálého obracení 5 minut opékáme, pak opepříme a vyndáme z pánve. Uvařené brambory slijeme a ve výpečku je do zlatova opečeme. Knim přidáme růžičkovou kapustu i s vývarem a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Navrch dáme uzenou kotletu a cibulové kroužky. Podáváme s bílým jogurtem a posypané sekanou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat