28. září 2010

Bramborový špíz

12 menších brambor, 150 g anglické slaniny, 2 červené papriky, oranžovou papriku, 2 cibule, 2 stroužky česneku, lžička provensálského koření, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce oleji, petrželka, špetka pepře a soli
Brambory oloupeme a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Papriky omyjeme a nakrájíme na větší čtverečky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátky. Stroužky česneku prolisujeme se solí a potřeme jím plátky anglické slaniny. Brambory obalíme slaninovými plátky a napichujeme je na špejli s kousky paprik a cibule. Špízy položíme na olejem potřený plech a pečeme při 160 C asi 15 minut. Zbylou červenou papriku krátce orestujeme na oleji tak, aby zůstala křupavá. Přidáme kečup, provensálské koření, pepř a sůl a prohřejeme. Bramborové špízy podáváme podlité paprikovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat