2. října 2010

Salát z čínského zelí s kukuřicí

středně velkou hlávku čínského zelí, 200 g sterilované kukuřice, menší salátovou okurku, mrkev, cibuli, 2 lžíce sekané pažitky
na zálivku : 100 ml slunečnicového oleje, lžíci vinného octa, lžičku cukru, sůl, bílý mletý pepř
Nejdříve si připravíme zálivku. Ve sklenici rozšleháme olej s vinným octem. Přidáme lžičku cukru, sůl, pepř a znovu důkladně promícháme. Zelí opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tenké proužky a dáme do mísy. Kukuřici podle velikosti nakrájíme na kolečka a nebo ji necháme celou. Okurku omyjeme (slupku ponecháme), mrkev očistíme a opláchneme. Obojí nakrájíme na kolečka ozdobným kráječem. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vše přidáme k nakrájenému zelí, prolijeme zálivkou a jen lehce zamícháme, abychom salát příliš nepomačkali. Nakonec jej posypeme sekanou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat