28. září 2010

Čevapčiči

70 g cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžice hladké petrželky, 300 g mleté hovězí, 300 g mleté vepřové, lžice sladké červené papriky, 4 tenké plátky anglické slaniny, 6 až 8 lžic olivového oleje
Najemno nakrájíme cibuli, petrželku a česnek a vše důkladně promícháme s oběma druhy mletého masa. Dochutíme solí,pepřem a mletou paprikou. Z uhnětené masy utvoříme 12 koulí.Z 8 z nich mokrou rukou vyválíme malé šišky asi 2 cm silné a 5 cm dlouhé. Zbylé 4 lehce stlačíme do plocha,obalíme je plátky slaniny a propíchneme jehlou na špíz. Na pánvi rozpálíme olej a na něm při střední teplotě asi 5 minut čevepčiči opékáme z obou stran.

Žádné komentáře:

Okomentovat