1. října 2010

Zapečený pórek s mozzarellou

4 středně velké pórky, 3 středně velká rajčata, menší kedlubna, svazek natě do polévky, 125 g mozzarelly, sůl, pepř, 125 g smetany, 1/8 mléka, 100 g strouhaného tvrdého sýra /parmazán/, 0,5 lžíce másla

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme ho na tenká kolečka. Rajčata nabodnem a přelijeme vroucí vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kolečka. Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Nať do polévky očistíme a drobně nasekáme.Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme na kostky.Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a ve střídavých vrstvách do ní naskládáme pórek, rajčata a kedlubny. Na to pak rovnoměrně nasypeme polévkovou nať a dobře osolíme a opepříme.Smícháme smetanu a mléko a nalijeme na zeleninu. Na podklad připravený k zapékání nasypeme nejprve tvrdý sýr a potom kostičky mozzarelly. Máslo nakrájíme na malé kousky a rozmístíme na podklad. Pokrm připravený k zapékání dáme do studené trouby a pečeme ho při 160 stupních asi 40 minut, až se sýr roztaví a je do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat