1. října 2010

Italské rizoto s kukuřicí

2 pol.lžíce olivového oleje,najemno nakrájená červená cibule, drcený stroužek česneku, 200 g rýže, 500 ml vařícího zeleninového vývaru, 100 g rajčat nakrájených nahrubo, 200 g tuňáka z konzervy, osušeného a rozděleného na kousky, 200 g sladké kukuřice z konzervy osušené, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 pol.lžíce nakrájeného čerstvého koriandru, 50 g jemně strouhaného parmezánu
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a smažíme, až změknou. Dále přidáme rýži a smažíme,až je průsvitná. Přilijeme trochu vývaru a mícháme,až se vstřebá. Opět přilijeme trochu vývaru a mícháme. Celý postup opakujeme asi 20 minut,až je rýže hotová a má krémovou konzistenci. Pokud je to nutné, přidáme ještě horký vývar. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, tuňáka a kukuřici. Okořeníme a přidáme nakrájený koriandr. Rizoto těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat