29. září 2010

Vajíčkový salát klasik

10 vajíček, 0,5 sklenice (0.7l) zavařených okurek, malá cibule, polévková lžíce plnotučné hořčice, kávová lžička rovná soli, 0,5 kávové lžičky pepře (pokud možno bílého může být i černý mletý), dvě majolky (kelímky), dvě kelímky tatarky popřípadě dochutit okurkovou vodou
Vejce uvařit na tvrdo, vychladit a oloupat. Vejce nahrájíme na male kostičky taktéž cibuli a okurky, smýcháme dohromady dochutíme solí, pepřem hořčicí a opatrně zamícháme. Nakonec přidáme majolku s tatarkou a jemně promícháme a dle vlastní chuti dochutíme okurkovou vodou. Necháme vychladit a podáváme s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat