250 g hrachu, menší cibule, 3 stroužky česneku, vejce, drcený kmín, koriandr, olej na smažení, sůl
omáčka : bílý jogurt , 0,5 kelimku zakysaná smetana, 5 stroužků česneku,sůl
Hrách namočíme přes noc do vody a na druhý den ho v téže vodě vaříme 15 minut, scedíme ho a pomeleme.Očistíme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, dáme do umletého hrachu. Také česnek prolisujeme do umletého hrachu.Do hrachvé hmoty přidáme vejce, drcený kmín (1 lžičku), koriandr a osolíme.Vše promícháme a lžičkou vykrajujeme noky, které smažíme na oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci do zlatova.Při podávání poléváme jogurtovou omáčkou.
Jogurtová omáčka s česnekovou příchutí : Očistíme česnek, prolisujeme ho a utřeme se lžičkou soli na majonézu.Pak vmícháme jogurt a zakysanou smetanu.
Žádné komentáře:
Okomentovat