1. října 2010

Těstovinový salát s chřestem

150 g zeleného chřestu, 1/2 lžičky mořské soli, 100 g třešňových rajčat, 6-8 lístků bazalky, lžíce čerstvého smetanového sýra, 2 lžíce jogurtu (3,5% tuku), 0,5 lžičky bylinkové soli, 100 g vařených drobných celozrných těstovin (odpovídá asi 40 g váhy v syrovém stavu)
Chřest omyjeme a popř. odřežeme konce. Výhonky krájíme napříč asi na 3 cm dlouhé kousky a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme na "skus". Mezitím omyjeme rajčata. Opláchneme lístky bazalky a nakrájíme je na proužky. Na zálivku smícháme čerstvý sýr s jogurtem a přidáme bazalku. Chřestové výhonky necháme okapat a vychladnout. Pak je smícháme s těstovinami a rajčaty. Přísady na salát promícháme se zálivkou těsně před konzumací.

Žádné komentáře:

Okomentovat