28. září 2010

Indonésky sateh

1 kg skopové kýty, sójová omáčka, česnek, sůl, pepř, 120 g arašídů, 2 cibule, drcené chilli papričky, 120 g rajčatového protlaku, citron, cukr
marináda : 5 lžic sójové omáčky, 2 stroužky drceného česneku, sůl, mletý pepř
1 kg skopové kýty nakrájíme na kostky, napícháme na jehly a naložíme na 1 hod. do marinády. Do kastrolu nasypte 120 g umletých arašídů, 2 nakrájené cibule, 2 drcené chilli papričky, mletý pepř, 120 g rajčatového protlaku, 5 lžic sójové omáčky, šťávu z 1 citronu, 3 lžíce krystalového cukru, špetku soli a krátce poduste. Odleželé maso opečte na grilu a podávejte přelité omáčkou a s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat