28. září 2010

Kavkazský šašlik

600 g skopové kýty, 100 g slaniny, 3 cibule, 2 papriky, 3 rajčata, sůl, mletý pepř, olej
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a vložíme do misky. Přidáme na silnější kolečka nakrájenou cibuli, maso opepříme, zakapeme olejem, zlehka promícháme, přikryjeme poklicí a necháme v chladu do druhého dne odležet. Slaninu nakrájíme na plátky, rajčata na dílky a papriky na širší plátky. Potom maso, slaninu, cibuli, rajčata a papriku navlékáme na čtyři grilovací jehly a zvolna grilujeme. Jehly otáčíme,maso a ostatní  suroviny natíráme olejem od marinování. Podáváme s rýží nebo chlebem a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat