28. září 2010

Hovězí s ananasem

1/2 - 1 kg zadního hovězího, ne-li přímo svíčkové a podobně, 1 dl sojové omáčky, 3 lžíce cukru, stroužek utřeného česneku, lžička sušeného zázvoru, lžíce dobrého oleje, čerstvý ananas nakrájený na kostky asi 2 x 2 x 1 cm
Maso nakrájejte na proužky, asi 1 cm silné a 5 - 8 cm dlouhé. Vše krom masa a ananasu smíchejte a maso v tom asi dvě hodiny v ledničce marinujte. Maso napichujte zig-zag na špízy, prokládaně s ananasem. Maso nechte volně, nestahujte ho, a připravte to až těsně před grilováním, jinak ananas zkašovatí. Grilujte při střední teplotě asi 20 minut, nebo jak je třeba, během grilování potírejte zbylou marinádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat