králík celý nebo části 1000 g, brokolice čerstvá nebo mražená 500 g, mrkev čerstvá nebo mražená 300 g, máslo 125 g, olej stolní 120 g, sůl, kostka šťáva k pečeni Vitana
Očištěného králíka naporcujeme, nebo použijeme části, osolíme. Na dno pekáče poklademe na kousky pokrájenou brokolici a mrkev na kolečka. Přidáme máslo a olej. Na zeleninu položíme porce osoleného králíka. Pečeme v troubě vyhřáté na150 st . asi 1 hodinu z toho polovinu času pod pokličkou, podle potřeby podléváme vodou. V polovině času pečení přidáme pod maso kostku štáva k masu Vitana. Příloha : houskový knedlík Na talíř položíme teplé knedlíky, nas každý dáme polévkovou lžíci pečené zeleniny s výpekem.
Očištěného králíka naporcujeme, nebo použijeme části, osolíme. Na dno pekáče poklademe na kousky pokrájenou brokolici a mrkev na kolečka. Přidáme máslo a olej. Na zeleninu položíme porce osoleného králíka. Pečeme v troubě vyhřáté na
Žádné komentáře:
Okomentovat