30. září 2010

Králik na brokolici

králík celý nebo části 1000 g, brokolice čerstvá nebo mražená 500 g, mrkev čerstvá nebo mražená 300 g, máslo 125 g, olej stolní 120 g, sůl, kostka šťáva k pečeni Vitana                       
Očištěného králíka naporcujeme, nebo použijeme části, osolíme. Na dno pekáče poklademe na kousky pokrájenou brokolici a mrkev na kolečka. Přidáme máslo a olej. Na zeleninu položíme porce osoleného králíka. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. asi 1 hodinu z toho polovinu času pod pokličkou, podle potřeby podléváme vodou. V polovině času pečení přidáme pod maso kostku štáva k masu Vitana. Příloha  :   houskový knedlík Na talíř položíme teplé knedlíky, nas každý dáme polévkovou lžíci pečené zeleniny s výpekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat