30. září 2010

Cannelloni plněné brokolicí

300 g brokolice, sůl, 300 g mozzarelly, 100 g tvarohu, pepř,350 g sterilovaných rajčat, bazalka, 16 cannelloni, 30 g parmezánu
Brokolici rozdělíme na růžičky. Přelijeme ji vroucí osolenou vodou a 4 minuty blanšírujeme. Změklou brokolici slijeme a propláchneme chladnou vodou. Necháme ji okapat. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky. Brokolici usekáme a smícháme se sýrem. Přidáme tvaroh a směs pikantně dochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vymastíme zapékací mísu a na dno rozprostřeme zhruba 1/4 rajčat. Posypeme bazalkou. Neuvařené cannelloni naplníme brokolicovou nádivkou a hezky jeden vedle druhého je vyrovnáme do mísy. Překryjeme zbývajícími rajčaty a posypeme parmezánem. Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat