30. září 2010

Zapečená brokolice se slaninou

1 kg brokolice, lžička zrnitého zeleninového vývaru (instant.), 100 g anglické slaniny, několik lístků tymiánu, 30 g másla, 40 g mouky, 250 ml mléka, sůl, pepř, muškát, 4 vejce, 100 g čerstvě strouhaného parmazánu
Růžičky brokolice a stonky na plátky vaříme ve 250 ml vody a vývaru asi 5 min.,scedíme a tekutinu zachytíme. Brokolici s nakrájenou slaninou vložíme do vymaštěné formy a posypeme tymiánem. Na rozehřatém másle osmahneme mouku, zalijeme vývarem z brokolice a mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Žloutky a parmazán vmíchame do omáčky a nakonec do ní ještě ušleháme dotuha bílky. Omáčkou zeleninu přelijeme a zapékáme v předehřáté troubě 25-30 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat