28. září 2010

Žraločí steak na másle

600 g žraloka,40 g oleje, 2 pórky, 20 g másla, 4 stroužky česneku, 80 g žampionů, 1 dl bílého vína, 100 g majonézy , 1 dl kysané smetany nebo bílý jogurt, červená kapie, sůl, pepř                
Ze žraloka nakrájíme silněší porce, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme olej a orestujeme na něm na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme. Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat