Cibuli nakrájíme najemno, na tuku necháme zesklovatět, přidáme opranou rýži a krátce orestujeme. Do rýže přidáme šafrán, na plátky nakrájenou mrkev, osolíme a okořeníme podravkou a podlijeme vodou. Za stálého míchání rýži vaříme až se odpaří větší část vody, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a necháme dodusit 20 minut. Do hotové rýže vmícháme spařenou překrájenou brokolici. Kuřecí prsa okořeníme, z obou stran prudce orestujeme, přidáme máslo a velmi pozvolna dodusíme. Mléko se smetanou přivedeme do varu, ochutíme výpekem z pánvičky, slepičím bujónem a přivedeme do varu. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme na kostky nakrájený sýr Niva. Krátce prohřejeme tak, aby se sýr nerozpustil úplně. Omáčku doplníme sekanou petrželkou nebo kerblíkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. září 2010
Cagiho smetanový steak
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat