26. dubna 2010

Jablečná omeleta

150 g mouky, 3/8 l mléka, 7 vajec, 50 g cukru, 1 špetka soli, 750 g jablek, 1 citron, 4 lžíce másla /80 g/, 4 lžíce cukru /60g/, skořice
Mouku a 1/3 mléka rozmícháme do husté kaše. Přidáme vejce, cukr a špetku soli. Vmícháme zbývající mléko. Těsto má být husté, avšak tekuté. Na každou omeletu rozpustíme v pánvi 1 lžíci másla či ztuženého tuku. Do tuku nasypeme 1 lžíci cukru a necháme zhnědnout. Pěkně naskládáme 1/4 nakrájených jablek. Krátce opečeme. Jablka tence zalijeme 1/4 těsta. Pečeme asi 2 minuty. Omeletu otočíme a opět pečeme 2 minuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat