18. října 2016

Sekaná pečeně na houbách

500 g mletého hovězího masa, 100 g vařených brambor, 10 naložených cibulek,5 bobulí jalovce, vejce, 1/8 l mléka, 2 lžíce oleje, másla a hl. mouky, sůl, pepř, 250 g hub, 1/4 l masového vývaru, 1/8 l kysané smetany.
Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme olejem a pečeme, občas poléváme. Houby nakrájíme na malé kousky a po částech vždy po dobu 1 min. osmahneme. Mouku smícháme se šťávou z hub, vývar a smetanu zakvedláme a svaříme v hustou omáčku. Přidáme vypečenou šťávu ze sekané a povaříme. Přidáme houby, necháme přejít varem, dochutíme a přelijeme přes pečeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat