18. října 2016

Pečeně /jatra/ na houbách

50 g sušených hříbků,, olej, 200 g telecích nebo vepřových, jater, 1 cibule, 120 ml kysané smetany, 20 g nastrouhaného, tvrdého sýru, mouka, sůl,
Sušené houby opláchneme,chvilku povaříme a pak posekáme na drobno.Játra odblaníme pokrájíme na menší kousky a vložíme na rozpálený olej,v němž jsme předem osmahli cibuli nakrájenou rovněž na drobno.Játra opečeme,přidá me k nim nasekané houby,vše necháme chvíli podusit,za- prášíme hladkou moukou a opět dusíme až játra bude měkká. Pak zalijeme kysanou smetanou a ochutíme solí, celou takto vytvořenou směs vložíme do zapékací misky,posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě. Zapékat lze rovněž i v mikrovlnke.

Žádné komentáře:

Okomentovat