11. června 2010

Žralok smažený z Biarritz

čerstvé žampióny, žraločí maso, máslo, hladká mouka, mléko, sůl, krupice, vaječné žloutky, citrónová šťáva, bílá veka, slunečnicový olej
Žampióny oloupeme, nakrájíme najemno, osolíme a podusíme na másle. Zahustíme bešamelovou omáčkou připravenou z mouky, másla a teplého mléka zakápnutou troškou citrónové šťávy. Žraločí řízky nakrájíme na malé, ale vyšší řízky. Do každého podélně vyřízneme kapsu, kterou naplníme dušenými žampióny s bešamelem. Uzavřeme jehlou nebo párátky a osolíme. Potíráme hustou omáčkou z krupice rozvařené v teplém mléce a mimo tepelný zdroj vmíchanými žloutky a obalujeme ve vláčné nastrouhané vece. Usmažíme dozlatova na oleji. 

Žádné komentáře:

Okomentovat