11. června 2010

Šunkové kornouty zapečené se sýrem

250 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l smetany, 1/8 l bílého vína, sůl a bílý pepř, 1 vejce, 8 plátků vařené šunky (cca 400 g), 2 malá rajčata, 75 g strouhaného ementálu, petrželka dle chuti

Žampiony nakrájené na plátky krátce osmahneme na másle a vyjmeme. Do rozehřátého tuku zamícháme mouku, doplníme bílým vínem a smetanou a uvaříme hustou omáčku. Odstavíme z plotny a ochutíme. Vmícháme žampiony a do omáčky rozkvedláme syrové vejce.Šunkové plátky položíme vedle sebe a rozdělíme na ně náplň. Srolujeme do kornoutků a vložíme do zapékací mísy. Ozdobíme plátky rajčat, mírně osolíme.Sýrem posypeme rajčata a šunkové kornoutky. Pokrm dáme do horního patra rozehřáté trouby (elektrická trouba 250°C, plyn stupeň 5-6) a zapékáme až se sýr rozpeče.

Žádné komentáře:

Okomentovat