Mouku prosijeme do mísy.Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a lžičku mouky, promícháme a necháme na teple vykynout. Kvásek pak vlijeme do mouky, přidáme vejce a promícháme. Přilijeme rozpuštěný tuk a vařečkou nebo hnětačem vypracujeme husté hladké těsto.Poprášíme ho trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teple as hodinu kynout. Odkrajujeme kousky vykynutého těsta a na pomoučněném prkénku z nich vyválíme delší tenké válečky. Utvoříme uzlíky, přeneseme je na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajcem, posypeme vanilkovým cukrem a necháme ještě chvíli kynout. Pak uzlíky upečeme dozlatova v nepředehřáté troubě při 200 stupních.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat