7. června 2010

Játra na houbách

50 g sušených hříbků, olej, 200 g telecích nebo vepřových jater, 1 cibule, 120 ml kysané smetany, 20 g nastrouhaného tvrdého sýru, mouka, sůl

Sušené houby opláchneme, chvilku povaříme a pak posekáme na drobno. Játra odblaníme pokrájíme na menší kousky a vložíme na rozpálený olej, v němž jsme předem osmahli cibuli nakrájenou rovněž na drobno. Játra opečeme, přidáme k nim nasekané houby, vše necháme chvíli podusit, zaprášíme hladkou moukou a opět dusíme až játra bude měkká. Pak zalijeme kysanou smetanou a ochutíme solí, celou takto vytvořenou směs vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě. Zapékat lze rovněž i v mikrovlnke. 

Žádné komentáře:

Okomentovat