11. června 2010

Bramborové kapsy s houbami

na těsto : 800 g vařených brambor, 150 g hrubé mouky, 80 g krupice, 2 vejce, špetka sol, olej
na náplň : 80 g anglické slaniny, 2 cibule, 800 g čerstvých hub, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, mletý kmín, 2 vejce

Na kostičky nakrájíme slaninu a cibuli společně krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme nakrájené houby, krátce podusíme, ochutíme rozdrceným česnekem, soli, mletým pepřem a kmínem. Do směsi přidáme vejce, ještě chvíli vše dusíme a poté necháme vychladnout. Z najemno nastrouhaných brambor, hrubé mouky, krupice, jednoho vejce a soli zpracujeme těsto. necháme chvíli odležet a pak je rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z plátu vykrajujeme kolečka o průměru 16-18 cm.Do středu každého kolečka vložíme asi dvě polévkové lžíce houbové náplpně, okraje potřeme zbylým rozšlehaným vajíčkem, přehneme a dobře přimáčkneme. Kapsy vložíme do pekáčku vytřeného olejem a pečeme při 170 stupních asi 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat