Mouku prosijeme do mísy. Do hrnečku rozdrobíme droždí, promícháme se lžící cukru, mouky a trochou vlažného mléka. Přikryjeme a kvásek necháme kynout. K mouce přidáme zbytek cukru, rozehřátý prochladlý tuk, sůl, žloutky, muškát, doplníme kváskem a zbylým vlažným mlékem zaděláme tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Během kynutí těsto krátce propracujeme.Rozinky propláchneme (můžeme namočit do rumu). Vykynuté těsto přendáme na vál, přidáme rozinky, nakrájené kandované ovoce, vytvarujeme 2 bochánky, které přendáme na plech vymazaný tukem a necháme ještě chvíli kynout. Mandle nakrájíme na nudličky. Mazanec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi a nastříhneme do kříže. Pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý mazanec pocukrujeme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
7. června 2010
Velikonoční mazanec
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat