7. června 2010

Houbový salát

1,5 kg hub, 60 dkg papriky, 30 dkg cibule, 15 dkg cukru, 1/4 l oleje, 1/4 l kečupu
nálev : 2 dcl octa, 1 dcl vody, 3 dkg soli, 3 ks hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 5 ks nového koření, 5 ks pepře
Používáme raději mladší a tvrdé houby, které očistíme a nakrájíme na malé kousky. Houby povaříme asi 5 minut, scedíme a řádně propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky či nudličky (podle chuti). Nálev uvaříme, procedíme a vše řádně smícháme dohromady. Směs naplníme do 1/4 l zavařovacích skleniček a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 95 stupnů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat