7. června 2010

Kynuté bochanky

kvásek : 40 g droždí, 5 kávových lžic mléka, 60 g cukru krupice, vše smícháme a necháme 10-15 min v klidu naběhnout
těsto : 1 kg hladké/polohrubé  mouky,1 kávové lžic soli, 50- 100 g tuku, 1 žloutek, 1 - 3 l mléka
Smícháme mouku, sůl, mléko, žloutek a vzešlý kvásek. Dobře propracujeme. Necháme vykynout. Lžíci vykrajujeme malé bochánky, klademe na vysypaný plech (pečící papír) a necháme ještě 10-15 min dokynout, potřeme šlehaným vejcem nebo lehce oslazeným mlékem, případně sypeme mákem, kmínem, grilovacím kořením, hrubou solí. Pečeme při 170-180°C asi  30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat