7. června 2010

Houbový pečenáč

čersvé houby/množstvý podle velikosti/, 9 kuliček nového koření, 2-3 ks hřebíčku, 4-6 ks bobkovýho listu, 1 cibule, čerstvá mrkev /kdo jak má rád/, cibule, 1 l vody, 3-4 dcl octa, 6 kostek cukru nebo 4 velké lžíce, strouhanku, vejce, hladká mouku na obalení hub, olej na osmažení hub

Houby nakrájíme na silné plátky. Vše obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme. Nesolit!
Pak si uděláme nálev : Svaříme vodu, ocet,cukr, cibuly a koření a necháme vystydnout.Tak, aby byl nálev jen teplý. Do flašek naskládáme osmažené houby. Pokud někdo rád cibuli a mrkev tak to může proložit a pak zalít nálevem. Pečenáče je možno konzumovat už po 24 hodinách.

Žádné komentáře:

Okomentovat