7. června 2010

Houbové závitky

na omelety : 0,5 l mléka, 4 vejce, 180 g hladké mouky, sůl, olej
na náplň : 20 dkg hub, polévková lžíce másla, pepř, nať petrželky, lžička hladké mouky, 1 dl mléka, 5 dkg strouhaného sýra, 2 dkg másla
na obalení : mouka, vejce, strouhanka
Z vajec, mléka, moky a soli upečeme na oleji omelety a dáme je na teplé místo.Pokrájené houby podusíme na másle,osolíme,opepříme,zaprášíme lžičkou mouky, zalijeme mlékem a zahustíme strouhaným sýrem. Nakonec zamícháme petrželku a naplníme omelety. Svinuté opatrně obalíme v trojobalu a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat