7. června 2010

Hovězí kližka se smetanovými hříbky a kapari

1 kg hovězí kližky, 3 ks střední cibule, sůl, celý pepř, 2 kelímky zakysané smetany ,1litr/sklenice/nakládaných hříbků v octě, 2,5 lžíce másla, 2,5 lžíce kaparů, brambory, mletý kmín, zelenou petrželku,
2 sáčky mozzareli

Kližku uvaříme se dvěma cibulemi,pepřem a solí do měkka. Vývar poté vaříme tak dlouho, až ho téměř vyvaříme/zhruba na 2 dcl/. Hříbky propláchneme vodou a zbavíme hoř.semínek. Na másle lehce orestujeme cibuli, na ní dáme hříbky a kapary a dále restujeme. Když se tyto ingredience propojí, přidáme vývar z masa a necháme lehce přejít varem. Zalejeme smetanou se strouhanou mozzarelou a necháme lehce přejít varem až se sýr rozpustí. Brambory důkladně opereme a nakrájíme na měsíčky, kte-ré položíme na rošt, posolíme, pokmínujeme a dáme do truby upéci. Na talíři posypeme nasekanu petrželkou. Na talíři: na silnější plátky nakrájené, přes vlákna,  maso, vedle smetanové hříbky a úhledně srovnané brambory posypané petrželkou

Žádné komentáře:

Okomentovat