11. června 2010

Plnený Hermelín brusnicovou zmesi

4 hermelíny, brusinky, 100 g žampionů, 100 g dušené vepřové šunky, malá bílá cibulka, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, petrželka, kondenzované mléko, 50 ml světlého piva, mouka, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení, brambory

Na oleji necháme zesklovatět drobně nasekanou cibulku a promícháme s jemně pokrájenými žampiony. Krátce podusíme a přidáme pokrájenou šunku. Nakonec do směsi vmícháme lžíci brusinek a necháme vychladnout.Takto připravenou směsí plníme hermelíny, které si podélně rozřízneme a vydlabeme. Pak sýry obalíme v těstíčku z vajíčka vyšlehaného s pivem, mouky, muškátu a ve strouhance.Omáčku připravíme rozehřátím vnitřků hermelínů v kondenzovaného mléce. Podáváme s nočky tvořenými ze šťouchaných brambor s petrželkou. Jednotlivé porce z poloviny přelijeme sýrovou omáčkou a ozdobíme brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat