Cibuli zpěníme na másle, přidáme houby a asi 5 minut dusíme. Zasypeme moukou, přidáme petrželku, sůl a pepř a zalijeme mlékem. Za stálého míchání uvaříme dohusta. Necháme vychladnout a postupně vmícháme jeden žloutek po druhém a rovněž jedno celé vejce. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do hmoty. Rozetřeme ji důkladně na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme při 190 °C asi 30 minut dozlatova. Upečený plát opatrně a pevně svineme do rolády. Ještě teplý rozkrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a přílohou ( zelenina).
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
7. června 2010
Houbový závin
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat