7. června 2010

Houbový závin

30 g másla nebo rostlinného tuku, půlka najemno nakrájené cibule, 40 g hub (žampionů nebo hřibů), 1,5 lžíce mouky, petrželka, sůl, pepř, 125 ml mléka, 7 vejce, máslo na vymazání plechu

Cibuli zpěníme na másle, přidáme houby a asi 5 minut dusíme. Zasypeme moukou, přidáme petrželku, sůl a pepř a zalijeme mlékem. Za stálého míchání uvaříme dohusta. Necháme vychladnout a postupně vmícháme jeden žloutek po druhém a rovněž jedno celé vejce. Z bílků ušleháme tuhý sníh a  vmícháme do hmoty. Rozetřeme ji důkladně na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme při 190 °C asi 30 minut dozlatova. Upečený plát opatrně a pevně svineme do rolády. Ještě teplý rozkrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a přílohou ( zelenina). 

Žádné komentáře:

Okomentovat