Rozpustíme 100 g másla, mouku smícháme se 100 g cukru a s práškem do pečiva. Přidáme žloutek a máslo. ze všech přísad vypracujeme drobenku. Jablka omyjeme a vykrojíme jadřince. rozinky namočíme do rumu a naplníme jim jablka. Potom oddělíme bílky od žloutků. 60 g másla a 75 g cukru vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou šťávu, tvaroh, žloutky, krupici a všechno dobře promícháme. Bílky vyšleháme dotuha a zamícháme do tvarohové směsi. 2/3 drobenky namačkáme do tukem vymazané dortové formy. ( o proměru 22 cm ).Na drobenku rozložíme jablka a rozdělíme tvarohovou směs. zbylou drobenku nasypeme navrch. Dort pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200 stupňů celsia, plyn stupeň 3 přibližně 1 1/4 hodiny.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat